Kapcsolat

Telefon: 30/313-85-10

E-mail: konyati@freemail.hu

Bejelentkezés borkóstolásra

Családomról

A Kónya család Noszvaj egyik legrégibb famíliája. Mint itt a legtöbben, őseink is alapvetően a földművelésből éltek. Lakóhelyünk adottságaiból fakadóan ez főképp a szőlő - és gyümölcstermesztés volt. Ez a tradíció a hatvanas évektől úgy tűnt megszűnik, hisz az alkalmazotti lét mellett csak a ház körüli kiskertekre volt idő. A természet azonban előbb utóbb visszafoglalja azt, ami az övé, és ez nem csak a növényzetre igaz, hanem az emberi lélekre is.

Szép példákat látva, és a meglévő családi pincénk adottságait kihasználva 2005-től elkezdtem a borkészítéssel, majd a vendégfogadással foglalkozni. Jó borhoz, jó alapanyag kell, ezért folyamatosan fejlesztjük a művelésünk alatt álló szőlőterületeket, előtérbe helyezve az itt őshonos fajtákat.

Édesanyánk jóvoltából szépen rendezett veteményes kertünk van. Anyagilag ugyan már nem éri meg termeszteni, de a szabad levegőn végzett munka öröméért és azért a biztonságért hogy tudjuk, mi kerül a tányérunkba, érdemes vele foglalkozni. Az itt termelett nönényeket felhasználjuk falusi vendégasztal szolgáltatásunk ételeihez is.

Enikő, a háziasszony gyógynövényekkel foglalkozik, kertünkben gyógy - és fűszernövényeket termeszt, így itt eredeti helyükön, lehet megismerkedni a leggyakoribb fajtákkal.

Első számú kedvence a Levendula. Saját termesztésű levendulánkat szárítja, és ennek a felhasználásával készít levendulazsákokat, álompárnákat. NővéremSzeréna, valamint Törő Anikó barátnőnk és „családi designerünk” jóvoltából ezt a kínálatot kiegészítjük levendulás ajándéktárgyakkal is.